Copyright © All rights reserved. Schoonraad Architects  Terms of use  |  Privacy policy

House Broekman

In eget sapien vitae massa rhoncus lacinia. Nullam at leo nec metus aliquam semper.

The residence is located within the Croydon Olive Estate in Somerset west. The architectural language follows the vernacular Cape Dutch style  as prescribed by the Estate.


The plan form is a H-type plan form with the gables articulated by timber pergola’s.  The living areas are located on the ground floor opening up with sliding folding doors towards the garden and olive grove beyond.


The bedrooms are located on the first floor with the stairs creating a buffer between the public and private spaces.  All the bedrooms lead out to balconies bathed by filtered light created by timber pergola’s with views toward the mountains and ocean.